Chakra’s energiecentra

Chakra’s zijn energiecentra van spirituele energieën en vormen een samenvloeiing van energiebanen. Het woord Chakra is Sanskriet en betekent wiel. Ze zijn te zien als draaikolken die te vinden zijn in het etherisch lichaam.

Chakra’s verbindingspunten

De chakra’s zijn verbindingspunten waardoor de energie van het ene lichaam naar het andere stroomt. Wanneer zij nog geheel niet ontwikkeld zijn, lijken zij op cirkeltjes en hebben een diameter van ongeveer 5 cm, die bij gewone mensen dof oplichten.

Indien zij echter worden opgewekt en actief beginnen te worden zijn ze te zien als vlammende, flonkerende draaikolken, welke in grootte zijn toegenomen, afhankelijk van de staat van ontwikkeling. Zij vertonen zich aan de oppervlakte van het etherisch lichaam. Stel je eens voor dat je recht neerkijkt in de kelk van een bloem van het convolvulus type, dan heb je zo ongeveer het beeld van een chakra.

De steel van de chakra ontspruit aan een bepaald punt in de ruggengraat waaruit de chakra’s met tussenruimten, met de opening van haar kelken aan de oppervlakte van het etherisch lichaam tevoorschijn komen.

Chakra’s kosmische energie

Al deze wielen zijn voortdurend in een draaiende beweging en in elk stroomt steeds een kosmische energie, die de primaire kracht genoemd wordt. Deze kracht is zevenvoudig en alle vormen ervan werken in elk van deze centra, normaal is er steeds één die overheerst. Zonder het instromen van deze energie zou het stoffelijk lichaam niet kunnen bestaan.

Vandaar dat deze centra bij iedereen in werking is, alleen bij de minder ontwikkelde mens is de beweging trager, de draaikolk vormt dan juist nog een kracht. Bij de meer ontwikkelde mens kunnen ze gloeien en trillen van licht, zodat een aanzienlijk meer kracht door hen heengaat en er meerdere mogelijkheden tot ontwikkeling kunnen komen.