Je innerlijke ervaring is belangrijk

Het maakt niet uit wat je verzamelt, of het nu euro’s zijn of andere waardevolle dingen, het heeft voor het geestelijk leven geen enkele betekenis. Alleen je innerlijke ervaring is belangrijk. Als jij je gaat begeven op het geestelijke levenspad, dan zul je bemerken dat verlangens of genegenheid niet belangrijk meer zijn. Ook zul je bemerken dat er geen ruimte is voor woede of haat. Als je op een keer de aard van je bestaan kent, dan zul je op een natuurlijke manier weldadig en liefdevol worden. Je zult dan voelen dat er een innerlijke bevrijding heeft plaats gevonden. Als het leven dan volledig gevoed is, dan zal het Leven naar je toekomen.

Er zijn veel mensen die worstelen om zelfs maar een beetje vrede of gelukzaligheid in hun leven te mogen ervaren. We willen alles verstandelijk begrijpen, niet op een filosofische, poëtische of romantische manier. Want in het geval van het verstandelijke die je gewoon bent te gebruiken, zal het voor jou werken, wat je ook bent. Poëzie en het filosofische overstijgt de meeste mensen. Romantiek is vaak van voorbijgaande aard. Maar het verstandelijke is betrouwbaar.

Hoe ontstaat ​​kennis

Hoe komt alle kennis bij ons binnen? Wanneer je iets voelt, ruikt, proeft of hoort, komt het binnen via je zintuigen. Van daaruit wordt het overgebracht naar je neurologische systeem die het onmiddellijk naar je hersenen zendt en direct daarop geeft het een aangenaam of onaangenaam gevoel. Deze aangenaam of onaangenaam gevoel is niet alleen een uiterlijk resultaat. Het is afhankelijk in welke gevoel je op dat moment zit. Ben je bijvoorbeeld depressief of in een slecht humeur en iemand speelt goede muziek, dan word je nog bozer. Het gevoel van goede muziek is niet altijd prettig, je moet er klaar voor zijn.

Een neurologische melodie treedt op wanneer je bijvoorbeeld een zonsondergang ziet. Dan heb je een zintuiglijke waarneming, de melodie wordt vervolgens naar je neurologische systeem gezonden en vervolgens geven je hersenen je een bijzondere ervaring. En meestal hoor je dan een uitroep van verbazing en men gaat snel verder met hetgeen waar men mee bezig was.

Geestelijk gevoel vasthouden

De meeste mensen kunnen het geestelijk gevoel niet lang vasthouden, dus kunnen ze het ook niet transformeren naar het energieniveau. Als je in staat bent om het ​​geestelijk gevoel vast te houden – het maakt niet uit van welk niveau het geestelijk gevoel is – gedurende een half uur, dan zal het opgenomen worden door je gehele ziel.

Er zijn niet veel mensen op deze wereld die een paar uur rustig kunnen zitten zonder met iemand te praten, zonder een bericht te versturen met WhatsApp of op het internet te surfen. Tegenwoordig draait alles om de mobiele telefoon.

Als je het geestelijk gevoel van een ervaring enige tijd vast kunt houden, gaat het over naar je energiesysteem. Wat daarvoor het geestelijk gevoel van liefde, gelukzaligheid of extase gaf, wordt dan een kwaliteit van levensenergie die je lichaam doordringt. Nadat je levensenergie geestelijk is geworden, word het dan van nature gelukzalig. Je hoeft niets te doen om gelukzalig te zijn. Gelukzaligheid is geen doel op zich – het is jouw Innerlijke geaardheid.