Navelchakra

De Navelchakra (Manipur chakra) ook wel de zonnevlecht genoemd, bevindt zich achter de navel. Het is de derde chakra en is verbonden met het astrale lichaam. Het woord Manipur betekent parel van kennis. De derde chakra staat in verband met de zonnevlecht en wordt ook wel de chakra van de zon genoemd. Deze chakra wordt beschouwd als het brandpunt van het bewustzijn dat de energie in het lichaam in evenwicht houdt.

Geblokkeerde derde chakra

De Navelchakra reguleert het proces van de alvleesklier en de spijsverteringsorganen. Een geblokkeerde derde chakra kan veel gezondheidsproblemen geven. Zoals bloeddrukschommelingen, bloedsomloop aandoeningen, spijsverteringsstoornissen, diabetes, indigestie en verslaving aan voedsel stimulerende middelen. Er kunnen ook emotionele problemen zijn: bijv. vermoeidheid of overactiviteit, kalm en verlegen of agressief zijn. Een slecht functionerend derde chakra geeft twijfel, een gevoel van tekort schieten en te veel denken.

De Navelchakra heeft veel waardevolle eigenschappen zoals helderheid, zelfvertrouwen, vreugde, kennis, intelligentie en het vermogen om juiste beslissingen te nemen.